HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE

Parahockey

Hockey is leuk, hockey is een teamsport en hockey is er voor iedereen. Welkom op de site met informatie over ParaHockey!

Sinds een aantal jaren heeft HC Oranje-Rood ook een ParaHockey team. In dit team spelen kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ons motto is: sporten moet vooral leuk zijn. Daarom maken we de 'funfactor' groot. De spelers kijken elke zaterdag uit naar de training en de trainers ook!

Daarnaast is HC Oranje-Rood een club met hockey op het allerhoogste niveau; dat is ook voor het ParaHockey team superleuk om van dichtbij te zien en mee te kunnen maken. Een voorbeeld hiervan is meelopen in de line-up met je favoriete speler uit Dames 1 of Heren 1. Kortom: Wat je kind ook wil of kan, bij Oranje-Rood zit je goed!

Voor wie

ParaHockey is er voor kinderen vanaf 6 jaar met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het uitgangspunt is ‘gewoon wat gewoon kan, en speciaal als het speciaal moet’.

Trainingen

De trainingen worden gehouden op zaterdagochtend van 9.45 tot 10.45 uur. Dit seizoen zijn we gestart met een trainingsgroep van 12 kinderen in de leeftijd van 10 tot 19 jaar. De training begint met een rondje warmlopen en een tik spelletje. Tijdens de training worden kleine groepjes gemaakt die onder begeleiding van een trainer staan en aan de slag gaan om hockey te leren. Van flatsen en pushen tot de tip in, van slaat en kaatsen tot een indian dribbel en een zig zag tussen de pionnen door, oefenen we allemaal. Aan het einde van de training spelen we een eindpartij. Daarna sluiten we de training af met onze inmiddels beroemde yell en drinken we samen ranja bij of in het clubhuis. 

De trainers (uit de B&C jeugd en senioren) hebben ervaring in het geven van training en staan onder leiding van een professionele hoofdtrainer. 

Extra leuk: Een paar keer per jaar wordt de training ondersteund door spelers van Dames 1 of Heren I.  Of we spelen een potje Sevens samen met spelers uit de C-jeugd.

Er worden ook ParaHockey-ativiteiten georganiseerd met andere teams in de regio. Zo doen we regelmatig mee met een toernooi of volgen we een clinic. In de winter is er bij voldoende belangstelling zaalhockeytraining.

Proeftrainen en aanmelden

Het is mogelijk om (kosteloos) gratis 3 proeftrainingen te volgen. Als je het leuk vindt, kun je je vervolgens als lid aanmelden.  Instromen kan gedurende het hele jaar. Aanmelden kan via dit formulier. Als de gegevens bij het secretariaat binnen zijn, neemt een van de managers van het ParaHockey team contact met je op. We spreken dan af wanneer je komt trainen! Na drie proeftrainingen beslis je of je lid wilt worden.

Contributie

De jaarcontributie bedraagt € 189. Dit is exclusief eenmalig inschrijfgeld van € 60. Voor wintertraining wordt een aparte bijdrage gevraagd.

Meer informatie

Heb je een vraag? Of wil je zoon of dochter mee komen doen? Stuur je vraag naar [email protected]. Zet je je naam en telefoonnummer erbij? Een van de managers van het Parahockey team neemt contact met je op.