HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE

Trimhockey

Wat is trimhockey?
Trimhockey is een leuke vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Men kan trimhockey beschouwen als een aangename buitentraining om de conditie op peil te houden. 
Trimhockey is zeker ook geschikt voor beginners. Meestal bestaat de groep trimhockeyers uit 30+ ers, en vaak uit mensen die niet eerder gehockeyd hebben.

Voor wie?
Trimhockey is bedoeld voor een brede groep hockeyers, van beginnend tot gevorderd, voor dames en heren en speciaal voor:
  • ouders van een jeugdlid;
  • iedereen die vroeger gespeeld heeft;
  • degene die door zijn kind voorbij gelopen wordt;
  • de coach die wil weten wat het is op het veld;
  • iedere senior die wil leren hockeyen zonder prestatiedruk!
Een goede reden om te gaan hockeyen is wanneer de eigen kinderen zijn begonnen met hockey. Op die manier kan men zelf ervaren wat het spel en de sport inhouden, de regels leren, ook zelf deelnemen aan het verenigingsgebeuren en eventueel als coach van een jeugdteam de nodige inzichten verwerven. Voor velen die vroeger (al dan niet recreatief) hebben gehockeyd kan trimhockey weer een nieuwe start betekenen. Een andere reden om te gaan trimhockeyen is dat men niet vastzit aan de wedstrijden in competitieverband op de zondagen of omdat men de speelsterkte van de bestaande teams te hoog vindt.

Trimhockeytraining
Iedere trimhockey-trainingsavond (maandag van 20:30 - 22:00 uur op veld 5 én sinds dit seizoen een extra groep op woensdag van 20:30 - 22:00 uur op veld 8!) begint met een korte warming-up om blessures te vermijden. Meestal is dit al in de vorm van lopen met een stick en bal. Hierna is er oefenen van de basistechnieken "stoppen en slaan", inclusief een aantal technieken zoals pushen, forehand flats, schuifslag, lange slag en dergelijke. Vervolgens zijn er een aantal technische oefeningen (lopen met de bal, aannemen en overspelen, combineren in 2- of 3-tallen, scoren op doel). In de loop van het trainingsjaar komen allerlei technische en tactische zaken aan de orde en passeren steeds in het kort de spelregels. 
De laatste 30 minuten wordt meestal een partijtje gespeeld op een half of kwart veld met na afloop een cooling-down. De trainingen worden gegeven door ervaren hockeyspelers. 

Meedoen met trimhockey
Iedereen die geïnteresseerd is kan vrijblijvend enkele avonden meedoen, alvorens de keuze te maken zich aan te sluiten bij de club. U dient wel zelf voor kunstgras- of sportschoenen en scheenbeschermers te zorgen. Een bitje (tandenbeschermer) is aanbevolen en ondertussen bij wedstrijden verplicht. Op aanvraag kan een stick geleend worden.
Omdat er bij het trimhockey ook ex-wedstrijdhockeyers meespelen, vragen wij van deze mensen geduld, begrip en aanpassingsvermogen v.w.b. het niveau. Er moet vermeden worden dat het te wild toegaat en dat de minder ervaren hockeyer niet meer aan bod komt.

Trimhockeyfilosofie
De filosofie van het trimhockey is het laten spelen van je medespelers en van je tegenstanders. Vooral in wedstrijdverband vergt dit een bepaald sociaal hockeygedrag dat aan iedereen, die aan het trimhockey wil deelnemen, duidelijk gemaakt moet worden.
Het is aan de ervaren trimhockeyers om deze sociale hockeyvaardigheid aan de nieuwe trimleden bij te brengen.
Het trimhockey is niet de trainingsplek voor de competitiehockeyer, hoewel er enkele in de groep zitten.

Toenemende trimhockey-activiteiten
Een aantal enthousiaste trimhockeyers vindt het leuk om toernooitjes te spelen of mogelijk onderlinge wedstrijden tussen verenigingen (of zelfs door te trainen in de winterstop).
Een voorstel is de normale spelregels aan te houden, met de volgende aanpassingen:
  • een hoge bal boven plankhoogte is niet toegestaan, zowel in het veld als op het doel.
  • in geval een team met vliegende keeper aantreedt, moet de bal op het doel gepusht worden en verdient het tevens aanbeveling in zulk geval beide teams zonder keeper te laten spelen.
  • inzake de samenstelling van de mixteams verdient het aanbeveling om met minimaal 4 veldspeelsters te spelen.
Contact
Lijkt het je leuk om het een paar keer te proberen of wil je meer informatie? Mail dan naar [email protected]