De club

HC Oranje-Rood is ontstaan uit de fusie tussen EMHC (opgericht in 1921) en MHC Oranje Zwart (opgericht in 1935). De officiële fusiedatum is 1 juli 2016 maar de officiële oprichtingsdatum blijft 14 oktober 1921.

In september 2016 werd het nieuwe complex in gebruik genomen. Met 4 watervelden, 1 semi-waterveld, 3 zandvelden, een speel- en trainingsveldje voor de jeugd, ruim voldoende kleedkamers, een gezellige bar met verschillende zithoeken, een tweede verdieping 'Lounge12' en een tribune met ruim 1500 plaatsen beschikt de club over  een modern en zeer compleet complex.

De nieuwbouw is gerealiseerd door bijdragen van drie partijen: de provincie, de gemeente en de voorgangers van HC Oranje-Rood, EMHC en MHC Oranje Zwart.

HC Oranje-Rood is zich bewust van de maatschappelijke rol die de club heeft. In overleg met de gemeente en andere partners op de Genneper Parken worden ideeën uitgewerkt waarin voor allerlei groepen in de samenleving gelegenheid ontstaat om met elkaar sportieve activiteiten te ontplooien, en waarin de nieuwbouw ook ruimte biedt aan andere activiteiten. De gemeente investeert zelf verder in de gebiedskwaliteit als volgende stap in de kwaliteitsimpuls Genneper Parken.

Per januari 2017 telt de club ruim 2500 leden waarvan het grootste deel (1600 leden) in de jeugd speelt op zaterdag. Op zondag beoefenen nog eens 900 senioren en veteranen met veel plezier de hockeysport.

Meer weten over de club, of weten wat er allemaal mogelijk is in ons clubhuis (dat is onder meer te huur voor feesten)? Neem dan contact op met ons via [email protected] 

Luister hier naar ons clublied