HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE

Zomerhockey

Tijdens de zomerstop kan er elke dinsdag- en donderdagavond gehockeyd worden bij HC Oranje-Rood. Zomerhockey is voor iedereen (18+) die gedurende de zomermaanden toch wekelijks met bal en stick in de weer wil zijn en ervan houdt om daarna gezellig met een borrel te 'evalueren'.  Het is zowel voor leden als voor niet-leden, voor beginners en voor gevorderden. Aanmelden is niet nodig. Als je zin hebt, kom je gewoon om 20.00 uur naar de club, verzamelen is bij de buitenbar. Daar worden dan de teams voor die avond gemaakt en worden er diverse wedstrijdjes gespeeld. Super gezellig!  

Zomerhockey gaat altijd door! 
Maar... overdrijf het niet, zorg voor goeie voorbereiding en sport verstandig (zie tips hieronder).

Tips voor sporten met warm weer 
- drink zowel voor, tijdens als na training of wedstrijd voldoende
- smeer je (minstens een half uur van tevoren) in met genoeg zonnebrandcrème voordat je gaat sporten
- pas je kleding aan de weersomstandigheden aan. Draag goede warmte- en vocht-regulerende kleding. Een oplopende lichaamstemperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid zorgt voor achteruitgang van je prestaties en vergroot de kans op kramp, flauwvallen of een zonnesteek.
- zoek tijdens pauzes en wissels de schaduw op (in dugout of onder overkapping op ons terras). Drink en koel je lichaam.
- luister naar je lichaam. Het kan heel goed zijn dat je bij warme omstandigheden mindere prestaties levert dan normaal, je hartslag stijgt namelijk sneller. Als je je niet lekker voelt, stop dan of neem even een pauze. Vooral ongetrainde mensen moeten er rekening mee houden dat ze waarschijnlijk minder lang of minder intensief kunnen trainen dan normaal.