HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE

Junioren A t/m D

10 - 18 jaar


Welkom bij HC Oranje-Rood! Hoe zien de Junioren eruit bij HC Oranje-Rood?


De junioren van HC Oranje-Rood zijn kinderen in de D, C, B en A leeftijdscategorie zoals vastgesteld door de KNHB.

Op (ongeveer) 10-jarige leeftijd gaan de kinderen in een D-elftal (Junioren) spelen. Meestal tegelijk met de overgang naar de middelbare school, gaan de kinderen over naar de C-categorie, hier spelen ze twee jaar, vervolgens twee jaar B, twee jaar A, en dan volgt de overgang naar de senioren in het jaar dat zij 18 worden.

Zij spelen op zaterdag en trainen 2x op een doordeweekse dag. Welke dagen en tijden dit zijn wordt pas in de zomer (grote vakantie) duidelijk als het trainingsschema voor het nieuwe seizoen wordt gemaakt. De wedstrijden worden gefloten door een juniorenscheidsrechter.

Ook voor de categorie C, B en A geldt de 2x wekelijkse training. Op zaterdag worden de competitiewedstrijden gespeeld. Vanaf de D Junioren kennen we Topteams, Prestatieteams/2de teams en Breedteteams. Gedurende het seizoen worden alle kinderen beoordeeld via een spelervolgsysteem mbv trainers, coaches, selecteurs en onze Technisch Manager.

De ‘selectietrainingen’ zijn ook open voor junioren van andere vereniging. Hiervoor dien je je wel eerst via het inschrijfformulier op de site aan te melden. Voor onze Top teams (A1, B1, C1 en D1) gelden andere procedures. Voor meer informatie hierover graag contact opnemen met Claire de Natris: [email protected] .

Klik hier voor een overzicht van de uitgangspunten die wij hanteren bij het indelen van de juniorenteams.

In de winter is er een zaalhockey-competitie

Ook in de zaal worden trainingen gegeven. Ivm beperkte beschikbare zaalruimte krijgen alle teams ongeveer 6 trainingen gedurende het zaalhockeyseizoen.

HC Oranje-Rood wil voor haar junior leden een dusdanige omgeving creëren waar ieder jeugdlid met veel plezier de hockeysport kan beoefenen en de regels van het hockey aanleert. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn primaire doelen. We hebben ze verwoord in de ‘3 P’s’; Plezier, Persoonlijke ontwikkeling en Prestatie.

Hockey is een teamsport. Iedere speler/speelster speelt in het team waar hij/zij het meest tot zijn/haar recht komt.

Voor meer informatie neem contact op met de betreffende lijncoördinator. Met hem/haar bespreek je de mogelijkheden. We hebben geen wachtlijst.

Annemarie van Bragt = [email protected]

Norbert van de Beek = lijncoordinator 2e lijnsteams = [email protected]                                               

Patrick van den Brand = [email protected]

Marc van Selms = jongenso16@hcoranje-rood.nl
Marie-José Portiek = [email protected]
Judith Stolk = [email protected]
Monique Martens = [email protected]
Annemarie van Bragt = [email protected]
Pitou Raap = 
[email protected]
Irene Verwoerd = [email protected]

Velden reserveren

Voor het reserveren van de velden kan contact worden opgenomen met Dolf Koch via [email protected]