Jongste jeugd

 4-10 jaar

 


Welkom bij HC Oranje-Rood!


Hockey is leuk, hockey is een teamsport en hockey is er voor iedereen. Vooral ook voor kinderen van vier tot tien jaar. HC Oranje-Rood heeft een speciaal programma ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met de hockeysport en ze vooral heel veel plezier te laten hebben. Ons motto is: sporten moet vooral leuk zijn. Daarom maken we de 'funfactor' groot. 

Daarnaast is HC Oranje-Rood een club met hockey op het allerhoogste niveau; dat is ook voor de jongste jeugd superleuk om van dichtbij te zien en mee te kunnen maken. 

Kortom: Wat je kind ook wil of kan, bij Oranje Rood zit je goed!


Bij HC Oranje-Rood werken we met een speciaal Team Jongste Jeugd onder leiding van Technische Manager Jongste Jeugd, Liesbeth Hoogers. Het team begeleidt de kinderen en ziet erop toe dat iedereen zoveel mogelijk plezier in de hockeysport heeft. Behalve spelplezier gaat het ook om het bijbrengen van alle hockey-spelvormen. Ontwikkeling op techniek en motoriek zijn de primaire doelen. Dat begint al op vierjarige leeftijd.


Munkey en Funkey 

4½ - 5 jaar (groep 1 en 2)

FUN is de KEY tot leren bewegen! Je kind ’traint’ samen met leeftijdgenootjes op zaterdagmorgen van 8:30u tot 9:15u, of woensdag van 16 u tot 16:45u (dit is een nieuw trainingsmoment sinds 2016). Er worden spelletjes gedaan en voorzichtig aan de techniek gewerkt. Met verschillende materialen kan uw kind zich heerlijk uitleven. Drie kwartier plezier met andere kinderen op een heus kunstgrasveld; een mooi eerste contact met teamsport. Na afloop drink je samen een glas ranja in het clubhuis. 

Inschrijven kan al vanaf drie jaar. Geen speciale hockeykleding vereist en je kunt trainen op je eigen sportschoenen. Een kleine eigen hockeystick is wel handig.


F-Benjamins

6 jaar (groep 3)

Nu begint langzaam het echte werk. Je traint één keer per week met andere kinderen van jouw leeftijd op zaterdagmorgen van 8:30u tot 9:30u. Ouders en Jeugdleden verzorgen de trainingen. Een bitje in, scheenbeschermers aan en leren hoe je moet pushen, flatsen en stoppen. Maar natuurlijk worden er ook nog leuke spelletjes gedaan en partijtjes gespeeld. Na afloop drink je samen een glas ranja in het clubhuis.


F3-tallen

7 jaar (groep 4)

Na een jaar ga je competitie spelen: echte wedstrijden tegen teams uit de omgeving. De teams bestaan uit 8 kinderen, en je speelt 3 tegen 3. Na 20 minuten wisselen de teams en speel je tegen het andere 3-tal van de tegenpartij. De wedstrijden zijn op zaterdagochtend. Het team wordt begeleid door twee coaches (meestal ouders). Daarnaast lever je op zaterdag als thuisspelende partij twee spelleiders, dat rouleert meestal. De trainingen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag, en ook daar wordt het gewaardeerd als ouders (met enige hockey ervaring) zich inzetten om (één van die dagen) training te geven. U wordt in al deze vormen van begeleiding goed ondersteund door ons Team Jongste Jeugd.


E6-tallen

8 jaar (groep 5)

Je speelt competitie in een zogenaamd E-zestal en jouw team bestaat uit 7 (of 8) spelers. De wedstrijden zijn op zaterdagochtend en je speelt 6 tegen 6 op een kwart van het normale veld. De thuisspelende partij levert twee spelleiders, vaak ouders of andere jeugdleden. De trainingen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag, en ook daar wordt het gewaardeerd als ouders (met enige hockey ervaring) zich inzetten om (één van die dagen) training te geven. U wordt in al deze vormen van begeleiding goed ondersteund door ons Team Jongste Jeugd.


E8-tallen

9 jaar (groep 6)

Je speelt met 8 teamgenoten in een E-achttal op een half veld. Ook deze wedstrijden zijn op zaterdagmorgen en de trainingen op woensdag- en vrijdagmiddag. Ouders of begeleiders zijn spelleider.

 

We nodigen je graag uit om een keer mee te trainen of in ieder geval om te komen kijken hoe het gaat!


Aanmelden voor een proeftraining of aanmelden als lid


We kennen per seizoen drie instroom-momenten; in september bij aanvang van de herfstcompetitie; ongeveer 6 weken later, na de herfstvakantie; en na de winterstop, bij aanvang van de lentecompetitie in maart.

Aanmelden kan op de website onder het kopje ‘lidmaatschap’, waar je het formulier in kunt vullen. Als de gegevens bij ons binnen zijn, neemt de lijncoördinator van de betreffende leeftijdscategorie contact met je op. We spreken dat af wanneer je kunt deelnemen aan de proeftrainingen. Na twee proeftrainingen beslis je of je lid wilt worden.


MEER INFORMATIE?

Stuur een email naar de lijncoördinator van de betreffende leeftijdscategorie** van jouw zoon of dochter onder vermelding van de naam en geboortedatum.  

Munkey (4 jr)   Munkeys@hcoranje-rood.nl Emeliet Grond
Funkey (5 jr)

Funkeys@hcoranje-rood.nl

Eva Janssen

Funkey op woensdag (4,5 t/m 6 jr) Funkeys.woensdag@hcoranje-rood.nl Emeliet Grond
Benjamins (6 jr) Benjamins@hcoranje-rood.nl Eva Janssen 
F3-tal (7 jr) Fteams@hcoranje-rood.nl Colette Hermsen / Ralf Waumans 
E6-tal (8 jr) E6teams@hcoranje-rood.nl Erik in 't Groen / Daniel Kofman
E8-tal (9 jr) E8teams@hcoranje-rood.nl Jan Willem Haringx / Irma van der KaaijTechnisch Manager TMjongstejeugd@hcoranje-rood.nl Liesbeth Hoogers
Voorzitter JJ voorzitterjongstejeugd@hcoranje-rood.nl Wilbert Coolen
Communicatie JJ communicatie.jongstejeugd@hcoranje-rood.nl Sabrina de Greef / Rachel Sous


NB Er is geen wachtlijst

** Leeftijd op 1 oktober conform KNHB-regels


NIEUWS


Proeftrainingen & instroom-moment na de herfstvakantie 2017  

Hieronder vind je wanneer er voor welke leeftijdscategorie proeftrainingen zijn. 

 

Munkey / Funkey op woensdag 16:00 – 16:45u

4½ - 5-jarigen / groep 1 en 2
proeftrainingen: woe 25 okt en 1 nov 2017

informatie: funkeys.woensdag@  hcoranje-rood.nl
 
Munkey op zaterdag 08:30 – 09:15u
4½-jarigen / groep 1
proeftrainingen: za 28 okt en 4 nov 2017
informatie: munkeys@hcoranje-  rood.nl
 
Funkey op zaterdag 08:30 – 09:15u
5-jarigen / groep 2
proeftrainingen: za 28 okt en 4 nov 2017

informatie: funkeys@hcoranje-  rood.nl
 
Benjamins op zaterdag 08:30 – 09:30u
6-jarigen / groep 3
proeftrainingen: za 28 okt en 4 nov 2017

informatie: benjamins@  hcoranje-rood.nl
 

7-, 8- en 9-jarigen / groep 4, 5 en 6

proeftrainingen: woe 25 okt en 1 nov 2017, 16:00 - 17:00u

informatie:

F3 / 7-jarigen: Fteams@hcoranje-rood.nl

E6 / 8-jarigen: E6teams@hcoranje-rood.nl

E8 / 9-jarigen: E8teams@hcoranje-rood.nl


Voor alles geldt: eerst aanmelden als lid onder het tabblad lidmaatschap op de website van HC Oranje-Rood. Dan wordt er door de Lijncoördinator contact opgenomen om afspraak te maken voor proeftrainingen.

NB Pas als je het leuk vindt, en door wilt gaan voor het lidmaatschap gaat de contributie in. Alle contact loopt via de lijncoördinatoren.

 

Wil je pas na de winterstop beginnen? Dat bieden we het volgende instroom-moment aan het begin van de lentecompetitie aan. Die proeftrainingen vinden plaats in week 10 en 11 (woensdagen en zaterdagen, conform bovenstaande indeling).

 


14 oktober 2017 Beukennootjestoernooi   

Zaterdag 14 oktober vindt voor de Jongste Jeugd het Beukennootjestoernooi weer plaats! De inschrijving is gesloten, en we zitten ook al helemaal vol. Dat wordt een gezellig feestje...

Meer info bij de managers van de teams. 

Kun jij ons helpen 14 oktober? Vele handen maken licht werk!

HC Oranje-Rood: dat zijn WIJ!  ...en WIJ zoeken vrijwilligers voor oa. wedstrijdbalie, spelbegeleiding, en andere assistentie gedurende de dag. Be a part of it ;-)

Meld je aan via beukennootjestoernooi@hcoranje-rood.nlZaterdag Beukennootjes: we maken er een mooi herfstfeest van!


Top clinics van Dames en Heren 1 in de herfstvakantie 2017  

Je kunt je inschrijven voor de clinics van Dames en Heren 1! 

Maandag 16 t/m woensdag 18 oktober. Zie het nieuwsbericht voor alle informatie!


Spelregels   

Ben je binnenkort spelbegeleider? Bekijk dan de (nieuwe) Jongste Jeugd spelregels! Log in op de site of app. Kijk op het Dashboard onder Club, dan vind u de regels onder Documenten > Jongste Jeugd