HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE

Tophockey

Welkom bij HC Oranje-Rood!

HC Oranje-Rood is een club waar breedte- en tophockey naast elkaar bestaan. Het tophockey wordt bij onze club bedreven door zowel senioren (Dames 1 en Heren 1) als junioren (A tot en met D). Deze teams komen alle uit in de hoogste competities van Nederland. Dit ondersteunt de ambitie van de club om Heren 1 en Dames 1 zoveel mogelijk met spelers uit de eigen jeugdopleiding samen te stellen.

Heren 1
Sinds ontstaan van HC Oranje-Rood in 2016 behoort Heren 1 tot de top van de Nederlandse Hoofdklasse en bereikte het vaandelteam in seizoen ’17-‘18 de play-offs voor het landskampioenschap. Dat resulteerde toen in een derde plaats. Daarnaast acteerde HC Oranje-Rood Heren 1 ook op Europees niveau met hun deelname aan de Euro Hockey League in seizoen ‘16-’17 (verliezend finalist) en seizoen ‘18-‘19 (8ste finale). Het is het streven van de club om altijd een play-offwaardig team samen te stellen dat regelmatig mee kan strijden voor het kampioenschap.

Dames 1
HC Oranje-Rood Dames 1 kent een succesvolle periode in de Hoofdklasse. Reeds in het eerste seizoen van het bestaan van de club bereikten de dames de have finale van de play-offs voor het Nederlands Kampioenschap. Dit huzarenstukje herhaalden zij in de twee daaropvolgende seizoenen. Daarna zijn zij opnieuw gaan 'bouwen' met nog steeds de ambitie om op de top 4 te jagen.

Jeugdopleiding
De jeugdopleiding van HC Oranje-Rood streeft naar de individuele ontwikkeling van spelers en speelsters met als doel talenten te laten doorstromen naar de eerste seniorenteams. Hiertoe is het streven om de topjeugdteams op een zo hoog mogelijk niveau te laten uitkomen. Elk seizoen zijn nagenoeg al onze A-, B- en C-topteams vertegenwoordigd in de hoogste landelijke competities en spelen ook onze D- teams op het hoogste niveau. HC Oranje-Rood telt op dit moment een groot aantal (jeugd)spelers die uitkomen in regionale en nationale selecties.