3 November

Van de voorzitter: Meld je aan voor de BHV-avond.

Nieuws afbeelding

Terwijl ik  vorige week donderdag de hand legde aan de vorige column hoorde ik allerlei sirenes. Politie, brandweer en ambulance. Enigszins nieuwsgierig zocht ik online op waar de melding voor was en geschrokken constateerde ik dat ze bij onze club moesten zijn voor een reanimatie. Op de club aangekomen bleek het ondertussen goed te gaan met de dame in kwestie. Mede dankzij het adequaat handelen van het barpersoneel en de andere teams op de club, liep ze uiteindelijk zelf naar de ambulance. En ze heeft ons begin deze week laten weten dat het goed met haar gaat en het bloemetje van de club zeer waardeerde. Grote complimenten aan alle betrokkenen.


We zijn een hockeyclub en, blij toe, gaan de meeste van deze columns ‘gewoon’ over hockey, toernooien en feesten. Toch komen dit soort incidenten ook af en toe voor en dan is het belangrijk dat we goed reageren. Er is goed gereageerd door zowel personeel, leden als de hulpdiensten. Maar we zien ook een aantal dingen die nog beter kunnen. Bij een club als de onze hoort ook dat we op dit gebied top willen zijn. En dus moeten we met de verbeteringen aan de gang gaan. 


Om die reden organiseren we maandag 27 november om 20:00 uur een BHV informatieavond in Lounge 12 van het clubhuis. Wil jij ook leren hoe je moet reageren in geval van een calamiteit? Meld je dan nu aan voor deze gratis informatieavond via [email protected] Maar ook voor degene die niet aanwezig kunnen zijn op de informatieavond, deel ik op deze manier graag nogmaals deze belangrijke punten bij het omgaan met een calamiteit op de club


1. Bel direct 112

2. Vraag het personeel achter de bar om te roepen of er een arts aanwezig is op het complex

             - Op zaterdag is er structureel EHBO-personeel aanwezig op de vereniging


3. Er zijn 3 AED’s aanwezig op de club:

1 ligt er achter de bar

        - 1 hangt in de gang tegenover de teamposters van H1 en D1

        - 1. Hangt in de gang bij de kleedkamers


4.Een EHBO koffer is aanwezig achter de bar.


Natuurlijk hopen we allemaal dat er zich geen ernstige ongevallen voordoen en dat we de AED’s niet nodig hebben, maar mocht het ooit zo zijn: laten we zo goed mogelijk voorbereid zijn.


Hopelijk tot maandag 27 november.


Veel hockeyplezier!