HeaderPhoto
Algemeen

Jelle Galema volgend seizoen weer in het oranje-rood!

Nieuws afbeelding 12-1-2021

Na een sportief uitstapje van drie seizoenen keert Jelle Galema komend seizoen terug naar HC Oranje-Rood. De aanvaller die aan zijn laatste termijn bij HC Den Bosch bezig is, heeft getekend voor 4 seizoenen.

Galema (28) speelde van 2009 tot 2018 voor Oranje-Zwart/HC Oranje-Rood en werd met dat team landskampioen in 2014, 2015 en 2016 en Europees kampioen in 2015. Sinds 2013 maakt hij deel uit van het Nederlands elftal en heeft hij inmiddels 75 caps op zijn naam staan.

In 2018 maakte Jelle de overstap naar HC Den Bosch en werd in zijn eerste seizoen daar meteen tot beste speler van de Hoofdklasse gekroond. Jelle over zijn comeback in Eindhoven: "Ik heb het altijd ontzettend naar mijn zin gehad bij Oranje-Zwart en later HC Oranje-Rood. Zowel op sportief als persoonlijk vlak. Het is een club waar ik me op alle fronten thuisvoelā€¯

Met de terugkeer van Jelle haalt HC Oranje-Rood niet alleen een supersnelle spits en gedreven teamplayer naar het nog jonge team van coach Robert van der Horst, maar zeker ook een enorme dosis (internationale) ervaring.