HeaderPhoto

GA NAAR LUSTRUMSITE
Algemeen

Update coronamaatregelen: Verruiming buitensport voor de jeugd

Nieuws afbeelding 6-1-2022
Update per 11 januari

Het demissionair kabinet heeft besloten dat vanaf dinsdag 11 januari de jeugd tot 20.00 uur buiten mag sporten. Op basis daarvan faciliteert het technisch team van HC Oranje-Rood tot en met vrijdag 14 januari voor de F- tot en met de A-jeugd voor ieder team één training buiten. De exacte tijd en veld zullen eind deze week zichtbaar zijn in de OR-app. Dit is voornamelijk ingedeeld volgens het reguliere trainingsschema.

Na de persconferentie van vrijdag 14 januari weten we meer over de kaders voor de invulling van de periode vanaf 15 januari. Is het vanaf dan bijvoorbeeld toegestaan om binnen te sporten? En is het vanaf dan toegestaan om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen? Afhankelijk van de maatregelen heeft het technisch team verschillende plannen klaarliggen tot aan de carnavalsvakantie, die start op zaterdag 26 februari. Na die vakantie start vooralsnog het oorspronkelijke buitenseizoen op basis van het reguliere training- en competitieschema.

Er is nog geen verruiming van de maatregelen voor onze senioren, waardoor we helaas nog niet kunnen hockeyen. Hopelijk volgt dit snel en kunnen ook de senioren weer het veld op!


De persconferentie van dinsdagavond 14 december bracht Nederland helaas een verlenging van de maatregelen t/m 14 januari 2022. Dit betekent dat alle zaaltrainingen t/m 14 januari worden geannuleerd (m.u.v. de jongste jeugd op woensdag) en ook het winterhockey en de veldtrainingen voor teams die willen doortrainen voorlopig on hold staan.

Zie verder hieronder de nog steeds geldende maatregelen die in een eerdere fase al waren aangekondigd.
 • CTB verplicht vanaf 18 jaar. Enkel vrijwilligers, functionarissen (coaches, scheidsrechters etc) zijn hiervan uitgezonderd. In de horeca geldt het CTB voor iedereen.
 • Er geldt een mondkapjesplicht vanaf 13 jaar bij verplaatsing, zowel in de horeca als in de zalen en gangen, tot je het veld opgaat.
 • 1,5 meter afstand voor 18+ t.o.v. iedereen vanaf 13 jaar. 13-17 jarigen hoeven geen 1,5 meter afstand t.o.v. elkaar te houden. (n.v.t. tijdens het sporten).
 • Geen publiek welkom, rijouders zijn in deze ''functioneel'' aanwezig. Wij roepen op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken!
 • Tussen je wedstrijden mag je in de zaal blijven (met in achtneming van de 1,5 meter afstand regel). Na je tweede wedstrijd z.s.m. vertrekken, vanaf dan ben je publiek, en mag je niet meer aanwezig zijn!
 • Wij zouden jullie willen vragen om de verzameltijd zo veel mogelijk te beperken (b.v. 30 minuten) om het aantal tegelijk aanwezigen zo veel mogelijk te beperken.
Graag nog aandacht voor het volgende:
 • I.v.m. de huidige maatregelen (17.00 uur sluitingstijd) zijn de wedstrijdschema’s aan veranderingen onderhevig en pas last minute definitief. Houd hier dus rekening mee! 
 • Zorg dat je het digitale wedstrijdformulier (DWF) afrond!! Wedstrijdcodes ontvang je per mail én staan op het wedstrijdschema bij de zaalwacht.
 • Andere sporthallen kunnen nét wat andere regels hanteren, bovenstaande maatregelen zijn in lijn met het RIVM en gelden in het ISC.
 
Houd je daarnaast altijd aan de Basismaatregelen:
 1. Houd 1,5 meter afstand tot elkaar
 2. Was je handen regelmatig
 3. Schud geen handen
 4. Bij klachten: blijf thuis en laat je testen

De nieuwe maatregelen gelden tot en met 14 januari

Klik hier voor meer informatie: